© www.brotherskeeper.dk

    Brother’s Keeper (BK7)

Dansk hjælp til Brother’s Keeper 7

Fordel ved registrering Tryk her

BK6 er et slægtsforskningsprogram til Windows, udarbejdet af amerikaneren John Steed. Det gør det lettere at holde orden på oplysninger om familien, og det kan udskrive anetræer, efterslægtstavler, familier, kalendere og mange andre formater.

Systemkrav

Systemkrav for Brother’s Keeper 7: Pentium 233Mhz 64Mb RAM 70Mb fri plads på dit C drev

Krav til styresystem:

  • Windows 8 (32/64 bit) - se det specielle omkring Windows 8 Tryk her om sikkerhedskopi Tryk her
  • Windows 7 (32/64 bit) - se det specielle omkring Windows 7 Tryk her om sikkerhedskopi Tryk her
  • Windows Vista (32/64 bit) - se det specielle omkring Windows Vista Tryk her om sikkerhedskopi Tryk her
  • Windows NT 4 (32/64 bit)
  • Windows XP (32/64 bit)
  • Windows 2000 (32/64 bit)
  • Windows ME
  • Windows 95/98

(Brothers Keeper kan ikke køre på en Mac eller Linux computer, hvis der ikke er installeret en Windows emulator.)

Brother’s Keeper 6 eller nyere, er et "rigtigt" 32-bit program til Windows 95/98/ME/2000/XP/Vista/7/8. I modsætning til BK5 der var et 16-bit der oprindeligt var skrevet således, at det kunne anvendes med styresystemet Windows 3.1 og 3.11. Det har blandt andet gjort, at filnavne har skullet følge WIN 3.1 og DOS reglerne (8+3).

BK7 har et nyt filformat. Data kan dog overføres fra BK6. Det nye format åbner for forskellige muligheder.

Dansk sprogversion

Til BK7 findes der sprogfiler til dansk, dog med enkelte linjer rundt i programmet som ikke er oversat, dette skyldes ikke at linjen ikke er oversat, men tages ikke med af selve programmet, denne fejl forventes rette i løbet af kort tid.

Installation af BK7

BK7 bør installeres i sit eget bibliotek med et underbibliotek til datafiler. Filen BKSETUP7.EXE startes fra cd'en eller fra det bibliotek, hvor filen er lagt ved download. John Steeds anvisninger om installation med mere er oversat til dansk. Du kan bestille programmet ved at trykke her.
 

Hvordan er BK7 forskellig fra BK6?

Version 7 har en ny fil struktur, som tillader flere felter og længere felter. Alle data, der er indtastet i version 6 vil blive overføre til BK7, når der konverteres fra BK6 til BK7.

BK7 har de samme rapporter og funktioner som BK 6.6 plus ekstra rapporter og funktioner.
Her er nogle af de ændringer der er i version 7.

Længere felter
Nogle felter er længere.

• I version 6 kan navne og steder være op til 100 bogstaver.
• I version 7 kan navne være op til 110 bogstaver og steder være op til 120 gogstaver.
Redigeringsmenuen
• Redigeringsmenuen i version 7 er udseende som den i 6,6 undtagen, at ægteskab begivenheden vil blive placeret før død.
• I version 7 vil BK numre der bliver slettet automatisk bliver genbrugt
(med mindre du angive indstillingen til ikke at genbruge numre.)
Længere noter
• I version 7 er der blevet plads til langt mere tekst.
Flere personer
• I version 6 var det maksimale antal personer 9.999.999.
• I version 7 er der plads til 99.999.999 personer.
Andet
Version 7 anvender ikke længere Btrieve programmet til databasen.
Version 7 udskriver rapporter på samme måde som 6.6 gør.

Nye rapporter:
Version 7 har to nye rapporter.
• Slægtens oprindelse
• Ane tavle i 360 graders cirkel

Fejlkode meddelelser

Under brugen af BK kan der opstå fejl, og der vil i så fald blive vist en fejlmelding med en kort beskrivelse af fejlen og et løbenummer. Meldingen kan eventuelt vise hvilken del af BK, der var aktiv, og måske også hvilken knap der blev klikket sidst. Disse meldinger vil normalt være på engelsk.
 
Når du får en fejlmelding, bør du udskrive den ved hjælp af Print knappen eller i hånden. Derefter kan du klikke Luk knappen. Hvis muse pilen fortsat viser et timeglas kan du gå til en menu og klikke Luk, og skærmen skulle så lukke.
 
Hvis der bliver nævnt STAT=(tal) kan der være tale om, at en eller flere af de fem datafiler er beskadiget eller mangler. Nogle få STAT=4 meldinger betyder fejl, der kan afhjælpes med funktionen Undersøg Datakvalitet under Filer. STAT=12 betyder, at den nævnte fil ikke findes. Den er måske ikke blevet kopieret over fra en sikkerhedskopi. STAT=87 viser, at filen allerede er i brug. Luk WINDOWS og genstart computeren.
 
STAT=2, 4, 5, eller 54 kan betyde, at en eller flere filer er beskadiget. I mange tilfælde vil det være bedre at gå tilbage til en god sikkerhedskopi, der så kan bringes up to date ved hjælp af filen BKAUDIT.TXT

Hvis du ikke selv kan rette en fejl, kan du, hvis du er registreret som bruger, sende en kopi af fejlmeldingen til John Steed eller Chris Gade Oxholm Sørensen. Oplys registreringsnummer, BK versionsnummer og dato. Disse numre m.v. kan ses ved at klikke Hjælp i hovedmenuen, Om BK6.
Angiv også andre oplysninger som for eksempel om fejlen kun optræder i forbindelse med bestemte opsætninger, eller når en person har flere ægtefæller, osv.

De danske sprogfiler

De danske sprogfiler er med i installations filen.

Installation af BK7

I installations filen BKSETUP7.EXE ligger John Steeds "Read-me" fil om installation af programmet.

Oprettelse af nyt BK6-databasebibliotek

Det er meget vigtigt at der ikke anvendes de danske bogstaver æøåÆØÅ i navnet på database biblioteket til BK7.

C:\SLÆGTSFORSKNING\DATA\ vil give en række fejlmeldinger. Brug derfor i stedet

C:\SLAEGTSFORSKNING\DATA\

Fra BK5 eller BK6 til BK7

I BK7 er der en funktion til at konverter fra BK6 til BK7. Konverteringen vil ikke slette BK6 databasen.

Hvis du har data i BK5W, så start BK6 og vælg Filer, Konverter BK5 til BK6. Det vil konvertere dine data og kopiere dem til dit nye databibliotek. Dine gamle BK5 datafiler vil ikke blive slettet (men hav alligevel sikkerhedskopier). Der er mange valgmuligheder i forbindelse med konverteringen, så studer disse valgmuligheder grundigt.

Hvis du har data fra BK's DOS versioner skal de først konverteres til WINDOWS. Det sker i BK5W eller ved at eksporter til BK6 via en GEDCOM fil.

Hvis du anvender TIF-billedfiler vil de også kunne anvendes sammen med BK6. Dog vil en konverteringen af TIF til JPG anbefales at foretage af hensyn til plads på computeren.

Hvis du finder fejl i BK6 kan du sende en e-mail til John Steed eller til mig. Beskriv fejlen og angiv programmets versionsnummer, som f. eks. 6.1.14. Versionsnummeret fås frem ved at vælge Hjælp i hovedmenuen, Om Brothers keeper..

Opdatering af Brother's Keeper 7

Programmet bliver jævnligt opdateret ved tilføjelser af nye funktioner eller rettelse af problemer, der kan opstå med nogle af de mange varianter og kombinationer af Windows systemer og hardware. Datoer for de vigtigste opdateringer og deres indhold kan ses her. Du behøver kun seneste opdateringsfil.

Registrering

Hvis du er registreret bruger af BK, skulle du have modtaget et postkort fra John Steed med registreringsnummer og password (adgangskode) til Brother's Keeper. Hvis det ikke er sket eller hvis postkortet er gået tabt, kan du skrive til ham og opgive DOS registreringsnummeret, samt nuværende og eventuel tidligere adresse.

Hvis du ikke har registreret bruger, kan du blive registreret direkte ved:

John Steed
6907 Childsdale Ave
Rockford, MI 49341
USA

Du har også mulighed for at kunne blive registreret direkte i Danmark - Tryk her for at sende en mail til mig med dit ønske om registrering - pris 500,-