Contents - Index


FotoEt billede eller en anden grafisk fil kan knyttes til en person ved at gå til skærmen Rediger, og der klikke Billeder, Tilføj Billede. Det åbner en skærm, hvor du kan vælge en grafisk fil. Se Vælg Bibliotek eller Fil. Billedfiler, kan være af typen BMP, JPG, PNG, GIF, TIF eller PCX. Når et billede på den måde er knyttet til en person, bliver det vist sammen med personens data på skærmen i Rediger. 
Se billedbehandling

Foto f.eks. på internettet
I forbindelse med, at der efterhånden er flere og flere der med tager fotos med i slægtsforskningsprogrammerne og nu hvor Brother's Keeper også har mulighed for at danne filer, der kan lægges op på internettet er der nogle punkter omkring fotos der bør tages med i betragtning. Disse gælder i øvrigt for alle billeder.

Vigtige oplysninger om et billede er:
Personens eller personernes navne (der bør ikke være tvivl om hvilke navne der hører til hvem på fotoet) Er der mange personer på fotoet kan der med fordel tegnes en enkel stregtegning, på bagsiden eller på et andet stykke papir, rundt om personerne og i hver person sætte et tal. På en medfølgende liste sættes der navn ud for hvert af numrene. Du kan sikkert finde eksempler på dette i ugebladene med familiegruppe foto f.eks. ved kongelige bryllupper eller barnedåb. 
Hvilken begivenhed/anledning fotoet er fra 
Stedet og/eller adressen hvor fotoet er taget 
Dato for begivenheden 
Fotografens navn normalt den der har copyright på fotoet. 
Hvem ejeren af fotoet er 
Om der findes et negativ af fotoet, herunder hvem der har det 
Eventuelt hvem andre der har samme originalfoto og/eller kopier 
Om det må offentliggøres, gengives, kopieres eller trykkes 

Når du klikker på knappen Billeder, vil det eller de billeder, der er knyttet til personen blive vist på skærmen. Hvis Windows kun er sat op til 256 farver, eller færre (på Control Panel - Display), kan der komme forkerte farver når mere end et billede er knyttet til personen. 

Når et billede er vist på skærmen, kan det udskrives til printer ved at klikke på billedet og derefter Filer, Print billede. Billedet kan lukkes ved at klikke udenfor billedfeltet.

Billeder og grafiske filer kan medtages i udskrifter som Familier, Udskrifter i Bogform, Efterslægt i Kasser og Tre Generationer Aner. Hvis der er flere grafiske filer knyttet til en person, vil normalt den første blive udskrevet. Hvis du ønsker noget andet, kan det fastlægges i feltet Udskrives i Rediger, hvor der er forskellige valgmuligheder.

En udskrift af alle billeder i en database kan fås ved på hovedskærmen at klikke Diverse, Vis alle Billeder.

Nogle billedfunktioner er forbeholdt registrerede brugere.
Se også pm Medie.


© Den danske hjælpefil til BK ver. 7