© www.brotherskeeper.dk

 
Konvertere fra BK6 til BK7
 

Hvis du har eller modtager datafiler fra BK6, kan du konvertere data filerne direkte til BK7 Windows format. Ved at vælge Filer fra menu linjen i Hovedmenuen og derefter Konvertere BK6 database til BK7 database.

 

Efter konverteringen er der ikke foretaget ændringer eller sletninger af BK6 databasen.

Før konvertering er det vigtig at kontrollere datoindstillingen og at den passer med den form som BK6 databasen er i samt at det er samme sprogopsætning.

Beslut hvor du ønsker at oprette en ny database på grundlag af data fra BK6. Skriv den fulde sti på linjen. Dette bibliotek skal være tomt.

 

Programmet vil spørge om hvor den gamle database er placeret på harddisken. Programmet vil konvertere dine datafiler til det nye format og placere disse i det katalog som er åbent.

 

 

Kan du ikke huske hvor databasen fra BK6 er blevet placeret, kan du søge efter den ved hjælp af den indbyggede søgefunktion. Tryk på knappen "Tryk her for at søge efter BK6 databaser".

 

I næste vindue vælges hvor BK7 databasen skal placeres.

 

 

I næste vindue skal der vælges hvordan linkede filer (tekst-, billede- og mediefiler) er eller skal være placeret.
Anbefalingen er at disse filer kopieres til tilhørende biblioteker sammen med BK7 databasen.
 

NB:
Hvis ens linkede filer (tekst-, billede- og mediefiler) er placeret i forskellige biblioteker, f.ek. at ens billeder er placeret i flere underbiblioteker kan det anbefales at vælge at lade de linkede filer forblive der hvor de er.
Og evt. manuelt flytte disse i det biblioteksstruktur de er, og efterfølgende fra BK's Hjælpeværktøj vælge funktionen Generel søg og erstat. Her ændres stien så den korrekt til hvor filerne er placeret.

 


Hvis BK ikke kan finde de linkede filer, vil der komme en fejlmelding om hvilke der er problemer med. Disse skal enten kopieres manuelt eller linket ved de enkelte personer skal fjernes manuelt.


Når de forskellige valg er foretaget. Startes konverteringen ved at trykke på knappen
"Start konverteringen fra BK6 til BK7.

 

 

Efter konverteringsprocessen er afsluttes kommes der tilbage til hovedmenuen i BK7. Hvorefter ens slægtsregistrering kan fortsætte i BK7. I forbindelse med konverteringen, kan der komme flere "personer" i databasen end der var i BK6 databasen. Dette skyldes at BK7 under konverteringen genopretter tidligere slettede BK nr.

 

Har du flere BK6 databaser, foretages samme procedure for hver enkelt database.