© www.brotherskeeper.dk

Eksport til en GEDCOM-fil
En GEDCOM-fil baseret på en databases indhold kan dannes ved først at gå ind i databasen, og derefter på hovedskærmen vælge Filer, GEDCOM og Eksport. Bemærk at alle personer i den aktuelle database bliver taget med i GEDCOM-filen. Hvis kun en del skal med, må du først bruge BK funktionen Opdel en Database for at danne en ny, mindre database på de ønskede personer.
 
For at en eksport af ens data i form af en GEDCOM-fil, er det meget vigtigt at databasens indhold af datoer er korrekte og ens indtastet, men ikke mindst at alle datoangivelserne i datofelt er indtastet således som programmet er opsat i opsætningsmenuen, se Opsætning af dato.
 
 
 
Velkomst billede i GEDCOM eksporten
 
 
Vælg hvor du vil gemme din GEDCOM-fil efter den er blevet oprettet. Anbefalet at filnavnet kun har en længde på op til 8 tegn. Filtypen GED tilføjes automatisk.
 
 
 
Inden GEDCOM-filen oprettes skal der tages stilling til hvilke oplysninger der skal medtages og i hvilken form.
 
Der kan medtages en række yderlige informationer sammen med datoerne for begivenhederne.
Bemærk at det kun er navnet på linkede billeder der medtages og ikke selve billederne.
 
Det kan anbefales at sætte et flueben for Konverter datoer til engelsk.
Hvilket betyder at månedsnavne som maj og oktober bliver konverteret til den engelske stave metode. Ved import bliver datoerne konverteret tilbage til den aktuelle sprogversion i modtagerens slægtsforskningsprogram.
 
Af tegnsæt er der mulighed for at anvende:
  • ASCII (tegntabel 437)

  • ANSI

  • ANSEL (standard for GEDCOM)

 
Hvis GEDCOM-filen bliver meget stor, er det bedst at danne den på harddisken, og derefter arkivere den med WinZip eller lignende, før den kopieres til en diskette eller sendes via internettet.
Vær opmærksom på at information om linkede tekstfiler og fotofiler bliver medtaget, men ikke information om hvor filen er eller skal være placeret. Ved indlæsning af GEDCOM filer skal linkede tekst og fotofiler derfor være placeret i samme bibliotek som databasefilerne.
For sammenligning med andres GEDCOM filer.